Bacon Chocolate Martini – Coco Pig
2oz Bakon vodka (se nedenfor)
2 oz chocolate liquer (se nedenfor)
1 oz Irish cream
a splash of cream
Rystes sammen i cocktail shaker med is. Hældes i et martini glas med sukker på kanten.
Bacon vodka
INGREDIENSER
- 6 skiver god økologisk bacon
- 70 cl vodka (1 flaske)
FREMGANGSMÅDE
- Bank baconskiverne let og steg dem herefter ved svag varme på en stor pande, så fedtet smelter af og de kun bliver brunet let.
- Når alt fedtet er stegt ud af dem, hæld så i en skål sammen med bacon. Kom vodka over og rør rundt. Lad dette trække sådan 4 timer, hvor du en gang imellem rører i det.
- Sigt så baconstykker fra og hæld vodka og fedt op i en beholder der kan sættes i fryseren. Frys så indtil fedtet er frosset på toppen.
- Nu tages fedtet fra og kasseres. Sigt bacon vodkaen igennem et kaffefilter og hæld på flaske.
Se også: www.dr.dk/mad/opskrift/bacon-vodka
Hjemmelavet chokoladelikør
INGREDIENSER
25 g mørk chokolade
50 g ahornsirup
½ fed vaniljestang
4 dl mørk rom
100 g kondenceret mælk
FREMGANGSMÅDE
Smelt chokolade og sirup sammen og lad det køle af. Skrab kornene ud af vaniljekornene og blad dem i chokoladesiruppen. Kom siruppen i en flaske sammen med mørk rom og kondenceret mælk. Ryst flasken grundigt og sæt den i køleskabet.
Likøren kan holde sig i mindst 2 uger. Ryst altid grundigt inden servering – og servér iskold med isterninger i.
Er du glad for Bailys, er det bare at komme piskefløde (!) i, eller mere kondenseret mælk. Jeg tager den helst sådan her; tyk, stærk og mormor-agtig. Mørk rom og mørk chokolade…..Uhm, siger jeg bare. Opskriften giver ca. 1/2 liter flydende luksus (Louise Lorang)
Se også:
www.femina.dk/mad/desserter/hjemmelavet-chokoladelikoer
www.louisalorang.dk/chokoladelikor