Bacon Chocolate Martini – Coco Pig

2oz Bakon vodka (se nedenfor)
2 oz chocolate liquer (se nedenfor)
1 oz Irish cream
a splash of cream

Rystes sammen i cocktail shaker med is. Hældes i et martini glas med sukker på kanten.

Bacon vodka

INGREDIENSER

  • 6 skiver god økologisk bacon
  • 70 cl vodka (1 flaske)

FREMGANGSMÅDE

  1. Bank baconskiverne let og steg dem herefter ved svag varme på en stor pande, så fedtet smelter af og de kun bliver brunet let.
  2. Når alt fedtet er stegt ud af dem, hæld så i en skål sammen med bacon. Kom vodka over og rør rundt. Lad dette trække sådan 4 timer, hvor du en gang imellem rører i det.
  3. Sigt så baconstykker fra og hæld vodka og fedt op i en beholder der kan sættes i fryseren. Frys så indtil fedtet er frosset på toppen.
  4. Nu tages fedtet fra og kasseres. Sigt bacon vodkaen igennem et kaffefilter og hæld på flaske.

Se også: www.dr.dk/mad/opskrift/bacon-vodka

Hjemmelavet chokoladelikør

INGREDIENSER

25 g mørk chokolade
50 g ahornsirup
½ fed vaniljestang
4 dl mørk rom
100 g kondenceret mælk

FREMGANGSMÅDE

Smelt chokolade og sirup sammen og lad det køle af. Skrab kornene ud af vaniljekornene og blad dem i chokoladesiruppen. Kom siruppen i en flaske sammen med mørk rom og kondenceret mælk. Ryst flasken grundigt og  sæt den i køleskabet.

Likøren kan holde sig i mindst  2 uger. Ryst altid grundigt inden servering – og servér iskold med isterninger i.

Er du glad for Bailys, er det bare at komme piskefløde (!) i, eller mere kondenseret mælk. Jeg tager den helst sådan her; tyk, stærk og mormor-agtig. Mørk rom og mørk chokolade…..Uhm, siger jeg bare. Opskriften giver ca. 1/2 liter flydende luksus (Louise Lorang)

Se også:
www.femina.dk/mad/desserter/hjemmelavet-chokoladelikoer
www.louisalorang.dk/chokoladelikor