Bees Knees

Tilbage i 20’erne betød bees’ knees : at noget er godt – eller “Jøwt”, som det hedder oppe i toppen af Danmark. Deroppe hvor en mand er en mand og en cocktail består af vodka og blå curaçao (udtales “Blå Bols”).

Bees’ Knees gik fra slang til cocktailnavn, da man i forbudstidens USA begyndte at maskere smagen af dårlig gin med honning og citron og dermed opfandt en ny drink. Men det var i Paris, at den fik sit gennembrud. Frank Meier, legendarisk bartender på Paris Ritz fra 1921 til 1947, bliver normalt krediteret for at have ‘opfundet’ eller i hvert fald gjort den berømt.

Det er honningen, der gør Bees’ Knees speciel – den får en sødlig, afrundet smag med blomsternoter, som almindeligt sukker eller sirup ikke kan matche. Og citronsaften giver den nødvendige balance, så det hele ikke trods alt bliver alt for sødt.

6 cl. gin (prøv Tanqueray 10 – dens citrusnoter giver et godt samspil med citronsaften)
3 cl. citronsaft
3 cl. honningsirup (laves ved at opløse 1 del honning i 1 del varmt vand)

Shakes grundigt og serveres straight up i et cocktailglas, pyntet med et citrus-twist.

Kilde: www.cocktailnørden.dk/bees-knees